FRONTFIGUR
Peter Englund

Peter Englund har genom sina insatser som programledare i tv, som konferencier och moderator i små och stora sammanhang finslipat sin konst att möta en publik med humor, värme och professionalitet.

”Att kommunicera live med en publik är bland det bästa jag vet och det spelar ingen roll om det är på en tv-inspelning eller i ett annat sammanhang” säger Peter.

Sju gånger har Peter varit konferencier för World Aids Day Galan och Love 4 Life Galan och har dessutom lett små och mindre event över hela Sverige.

”Många tror att en dragshowartist inte kan prata eftersom jobbet många gånger går ut på att mima till andras röster, men genom att antingen integrera konferencierdelen runt en dragshow eller medverka enbart som moderator kan jag bevisa motsatsen” fortsätter Peter.

Peter Englund är dragshowartisten och designern/stylisten bakom Diamond Dogs som paralellt är verksam som barnprogamledare på SVT och även driver ett stort exklusivt kostymförråd i centrala Stockholm som förser en stor del av nöjesbranschen och även privatpersoner som vill ha det lilla extra, med kläder.

Dragshowkonceptet Diamond Dogs grundades 2002 av Peter Englund med vännen Reine Tapper och konceptet har sedan dess synts otaliga gånger i tv-program som Allsång på Skansen och Sommarkrysset och även på små och stora arenor runt Sverige.

”Man är aldrig för stor för en liten scen och man ska aldrig känna sig för liten på en stor scen” säger Peter som idag är den enda av originalmedlemmarna som är kvar i Diamond Dogs.

”Jag har aldrig varit rädd för att prova nya vägar för att få utlopp för min konstnärliga drift, fortsätter Peter, och det är fantastiskt att kunna kombinera mina intressen för artisteri, mode, design, musikskapande, textskrivande och showproduktion under samma tak med hjälp av Diamond Dogs”.

Peter är ständigt aktuell sedan 2014 som barnprogramledare på Sveriges television, som  sångare och motor i discoakten Disconun och även som kostymskapare till artister som Ace Wilder, Måns Zelmerlöw, Robert Gustafsson och tv-produktioner som Världerns barn-galan (SVT) och Humorgalan (TV4).

Diamond Dogs är inne på sitt femtonde år och firar av sitt jubileumsår med en hejdundrande avskedsturné land och rike runt.

”Vi är som kackerlackorna, säger Peter och ler. ”Vi har överlevt allt, men nu är det dags att tänka på refrängen !”.